Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου στη Βουλή;


Είναι περίπου 45 δις ευρώ. Είναι βεβαιωμένα χρέη 6.000 νομικών προσώπων και 4.161 φυσικών προσώπων προς τα κρατικά ταμεία. Και όμως είναι ανείσπρακτα. Την ίδια ώρα η Κομισιόν καλεί την ελληνική κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα ύψους 8 δις ευρώ για το διάστημα 2014-2015 κόβοντας μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Τα γνωστά υποζύγια θα κληθούν για ακόμα μια φορά να πληρώσουν την ασυλία που παρέχει η συγκυβέρνηση στους περιβόητους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου.
Τον Σεμπέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012, το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε τις λίστες των μεγαλοοφειλετών με βασική οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ΕΥΡΩ. Στη λίστα των μεγαλοοφειλετών, την οποία παρουσιάζει το ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο UNFOLLOW 17, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μελισσανίδης, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οικογένεια Χανδρή, ο εκδότης-δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, ο εκδότης -δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ο εκδότης Γιώργος Κουρής, η εφημερίδα Μακεδονία...


Όπως γράφει  ο Λ. Χαραλαμπόπουλος, «το πάρτι της ευνοιοκρατίας με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου δεν σταματά. Οι μεγαλοοφειλέτες σπεύδουν στους κατάλληλους ανθρώπους στο υπουργείο Οικονομικών για να λάβουν την απαραίτητη διαβεβαίωση παράτυπων διευκολύνσεων, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται μέτρα σε βάρος τους αλλά και να επιχειρούνται όπως λέγεται παρεμβάσεις μειώσεων προστίμων και άρσεων κατασχέσεων. Με δεδομένο ότι με το νόμο 3943/2011 προβλέπεται ότι το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι διαρκές και ως εκ τούτου "συνεχές αυτόφωρο", διερωτάται κανείς γιατί μια σειρά από επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα χρωστούν στο δημόσιο και που οι εταιρείες τους είναι κερδοφόρες χαίρουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης...»
Η ιδιαίτερη αντιμετώπιση συνεχίζεται. Ο Δ. Μελισσανίδης μπορεί να χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο 10.107.161,33 ευρώ με την εταιρεία Πετρέλαια Αιγαίου και να οφείλει ακόμα 7.134.142,84 με την εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ, αλλά ο όμιλός του αποκτά τον ΟΠΑΠ. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη μπορεί να οφείλει μέσω της εταιρείας VARNIMA CORPORATION INTERNATIONAL SA 6.609.248,34 ευρώ στα κρατικά ταμεία, αλλά η Μότορ Οιλ, διεκδικεί την εξαγορά της ΔΕΠΑ.
Με αφορμή το δημοσίευμα του UNFOLLOW η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή κατέθεσε δύο ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Είναι η μόνη μέχρι στιγμής εκπρόσωπος των πολιτών στο Κοινοβούλιο που έχει ευαισθητοποιηθεί για ένα ζήτημα που από όποια πολιτική σκοπιά κι αν το δει κανείς δεν είναι τίποτε άλλο παρά κραυγαλέα αδικία. Θα ήλπιζε κανείς ότι και άλλοι βουλευτές θα είχαν παρόμοια ανησυχία - και δεν εννοούμε μόνο άλλοι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μιας και ο έλεγχος της εκτελεστικής εξουσίας είναι καθήκον όλων των βουλευτών.
Πηγή : UNFOLLOW 17



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου